SUKITUS -TEKNIIKKA

Sukitus -tekniikka on erinomainen menetelmä viemäriputkien korjaukseen ja kunnostukseen. Tekniikka sopii kaikille putkimateriaaleille  mm. valurauta-, betoni- ja muoviviemäreille.

Sukitus aloitetaan viemärin puhdistuksella ja TV-kuvauksella. Puhdistuksen jälkeen polyesterisukka kyllästetään epoksilla. Kyllästys ja esivalmistelutyöt suoritetaan erillisessä työtilassa, joka toimitetaan kohteeseen työn alkaessa.  Epoksoitu sukka sujutetaan vanhan putken sisään paineilmakäyttöisillä erikoistyökaluilla. Menetelmällä tehdään uusi itsekantava ja kova muoviputki vanhan putken sisälle. ”Vanhaa viemäriä muottina käyttäen.”

 Lataa esite >

Kilpimaa_favikoni_2

”Täytyy antaa hyvä arvosana. Kilpimaa on ollut paras auttamaan. Heiltä on saanut avun aina kun on tarvittu, ja tällä alalla tarve tulee usein nopeammin kuin salama kirkkaalta taivaalta.”

Toimitusjohtaja Matti Kortelainen, Insinööritoimisto Refectio Oy.Tiedotus ja valmistelevat työt

  • Asukasta tiedotetaan remontin ajankohdasta ja loppumisesta sekä ennalta vaadittavista toimenpiteistä.
  • Asunnoissa voi asua remontin ajan, pyrimme järjestämään mahdollisimman häiriöttömän asumisen.
  • Lattia- ja seinäpinnat suojataan tarpeen mukaan.

Viemäriremontti sukitustekniikalla

  • Vanhan viemärin sisään valmistetaan uusi muoviputki.
  • Tekninen käyttöikä vastaa tehdastekoista muoviputkea.
  • Soveltuu erinomaisesti kaikille putkimateriaaleille (alk. Ø 50 mm betoni-, valurauta- ja muoviputket).
  • Lattiakaivojen saneeraus.

Lopputarkistus ja raportointi

  • Lopputuloksen tarkistaminen TV-kameralla.
  • Pesualtaiden vesilukkojen kiinnitys, ja tarvittaessa uusinta sekä lattiakaivon puhdistusaukon tulppaus.
  • Siivous tehtyjen toimenpiteiden jälkeen.

Suuren ravintolan keittiö

Suuren ravintolan keittiön viemäreiden kunto-tarkastuksessa tuli eteen ikävä yllätys: rasvaviemäri ja muutkin putket olivat huonossa kunnossa. Ravintolakeittiö ja viemäriremontti samassa lauseessa ei kuulosta hyvältä. Viihtyisyys kärsisi melusta ja suojausrakennelmista, ja ravintola pitäisi sulkea mahdollisesti pidemmäksikin aikaa. Mutta Kilpimaa tuli ja pelasti tilanteen sukkasujutuksella. Rakenteita ei tarvinnut juurikaan purkaa eikä uusia rakentaa, ja keittiökin oli suljettuna vain pari päivää.

”Täytyy antaa hyvä arvosana. Kilpimaa on ollut paras auttamaan. Heiltä on saanut avun aina kun on tarvittu, ja tällä alalla tarve tulee usein nopeammin kuin salama kirkkaalta taivaalta.”

Toimitusjohtaja Matti Kortelainen, Insinööritoimisto Refectio Oy.
Kilpimaa
2016-05-25T12:54:36+00:00
Suuren ravintolan keittiön viemäreiden kunto-tarkastuksessa tuli eteen ikävä yllätys: rasvaviemäri ja muutkin putket olivat huonossa kunnossa.

Kannelsuo asuu 50-luvun omakotitalossa, jossa on valurautaviemärit.

Kannelsuo asuu 50-luvun omakotitalossa, jossa on valurautaviemärit. Hän alkoi epäillä, että putkistossa on reikä. Kilpimaa löysikin syöpymiä kameratutkimuksessaan. Mukava uutinen oli se, että viemäreille saataisiin lisää käyttöikää pinnoittamalla ne sukkasujutusmenetelmällä. Sukittaminen säästi paljon rahaa ja aikaa. Lattioita ei tarvinnut avata ja mm. saunan kaakeloinnit säilyivät koskemattomina.

”Lopputuloksesta tuli siisti. Viemärikin oli poissa käytöstä vain yhden yön. Palvelu oli asiallista, ja työt tapahtuivat sovitussa aikataulussa.”

Simo Kannelsuo, omakotiasukas.
Kilpimaa
2016-05-25T13:08:11+00:00
Kannelsuo asuu 50-luvun omakotitalossa, jossa on valurautaviemärit. Hän alkoi epäillä, että putkistossa on reikä. Kilpimaa löysikin syöpymiä kameratutkimuksessaan. Mukava uutinen oli se, että viemäreille saataisiin lisää käyttöikää pinnoittamalla ne sukkasujutusmenetelmällä. Sukittaminen säästi paljon rahaa ja aikaa. Lattioita ei tarvinnut avata ja mm. saunan kaakeloinnit säilyivät koskemattomina. ”Lopputuloksesta tuli siisti. Viemärikin oli poissa käytöstä vain yhden yön. Palvelu oli asiallista, ja työt tapahtuivat sovitussa aikataulussa.” Simo Kannelsuo, omakotiasukas.

LISÄINFOA SUKITUKSESTA

Viemäreiden käyttöikä on noin 45–50 vuotta, jonka jälkeen ne on korjattava tavalla tai toisella. Remontissa korjataan käyttöikänsä lopussa olevat LVI -järjestelmät joko peruskorjaamalla ne alkuperäiseen tasoonsa tai saneeraamalla ne nykystandardin mukaiseen tasoon. Tämä tehdään joko vaihtamalla tai pinnoittamalla putket.

Muista myös hyödyntää kotitalousvähennys.