KUNTOTUTKIMUS

Kerrostalon viemärit vetävät laiskanlaisesti. Hajut ja muut viemäriongelmat kiusaavat ison yrityksen toimitalossa. Kunnan viemäriverkko pitää tutkia.

Ennen kuin voidaan suunnitella ratkaisu ongelmiin, on tunnettava ongelma kunnolla. Kun ongelma on silmin nähtävissä, on sen ratkaiseminen helppoa. Me tutkimme putkistojen kunnon kuvaamalla ne kameralla. Tuloksena on varma, kestävä ja tietoon perustuva päätös siitä, mitä kohteessa tehdään seuraavaksi. Kuvaaminen säästää aikaa ja rahaa, sillä sen perusteella asiakas tekee varmasti oikeanlaisen suunnitelman putkiston huoltamiseksi tai korjaamiseksi.

Teemme viemäreiden kuntotutkimuksia LVI -insinööritoimistoille työkaluksi putkiremonttien suunnitteluun. Lisäksi tutkimuksia tehdään rakentamisen laadun varmistamiseksi isännöitsijöiden, maarakennusurakoitsijoiden, suunnittelutoimistojen ja kuntien toimeksiannoista. Palvelumme sisältää kattavan tilanneraportin, video-DVD:n ja toimenpide-ehdotuksen.

 Lataa esite >

Kilpimaa_favikoni_2

”Yhteistyössä ei ollut moitteen sijaa. Toiminta oli erittäin asiallista ja ripeää.

Insinööri Arto Juopperi, Insinööritoimisto Suomen Unit Oy


Tiedotus ja valmistelevat työt

  • Asukasta tiedotetaan työn ajankohdasta ja loppumisesta sekä ennalta vaadittavista toimenpiteistä

Kuntotutkimus

  • Kuntotutkimuksen kohteet:
  • Ulkopuoliset viemärit, pohjaviemäri, nousulinjat, 1–2 kpl asuntokohtaiset viemärit, tuuletusputket
  • Viemäreiden puhdistus painehuuhtelumenetelmällä TV-kuvausta varten.

Lopputarkistus ja raportointi

  • Lopputuloksen tarkistaminen TV-kameralla ja tallennus DVD:lle
  • Raportointi (kirjallinen raportti, sähköisessä muodossa)
  • Tarke-kuvat / punakynäpiirros
  • Siivous tehtyjen toimenpiteiden jälkeen.

Suuren ravintolan keittiö

Suuren ravintolan keittiön viemäreiden kunto-tarkastuksessa tuli eteen ikävä yllätys: rasvaviemäri ja muutkin putket olivat huonossa kunnossa. Ravintolakeittiö ja viemäriremontti samassa lauseessa ei kuulosta hyvältä. Viihtyisyys kärsisi melusta ja suojausrakennelmista, ja ravintola pitäisi sulkea mahdollisesti pidemmäksikin aikaa. Mutta Kilpimaa tuli ja pelasti tilanteen sukkasujutuksella. Rakenteita ei tarvinnut juurikaan purkaa eikä uusia rakentaa, ja keittiökin oli suljettuna vain pari päivää.

”Täytyy antaa hyvä arvosana. Kilpimaa on ollut paras auttamaan. Heiltä on saanut avun aina kun on tarvittu, ja tällä alalla tarve tulee usein nopeammin kuin salama kirkkaalta taivaalta.”

Toimitusjohtaja Matti Kortelainen, Insinööritoimisto Refectio Oy.
Kilpimaa
2016-05-25T12:54:36+00:00
Suuren ravintolan keittiön viemäreiden kunto-tarkastuksessa tuli eteen ikävä yllätys: rasvaviemäri ja muutkin putket olivat huonossa kunnossa.

Kannelsuo asuu 50-luvun omakotitalossa, jossa on valurautaviemärit.

Kannelsuo asuu 50-luvun omakotitalossa, jossa on valurautaviemärit. Hän alkoi epäillä, että putkistossa on reikä. Kilpimaa löysikin syöpymiä kameratutkimuksessaan. Mukava uutinen oli se, että viemäreille saataisiin lisää käyttöikää pinnoittamalla ne sukkasujutusmenetelmällä. Sukittaminen säästi paljon rahaa ja aikaa. Lattioita ei tarvinnut avata ja mm. saunan kaakeloinnit säilyivät koskemattomina.

”Lopputuloksesta tuli siisti. Viemärikin oli poissa käytöstä vain yhden yön. Palvelu oli asiallista, ja työt tapahtuivat sovitussa aikataulussa.”

Simo Kannelsuo, omakotiasukas.
Kilpimaa
2016-05-25T13:08:11+00:00
Kannelsuo asuu 50-luvun omakotitalossa, jossa on valurautaviemärit. Hän alkoi epäillä, että putkistossa on reikä. Kilpimaa löysikin syöpymiä kameratutkimuksessaan. Mukava uutinen oli se, että viemäreille saataisiin lisää käyttöikää pinnoittamalla ne sukkasujutusmenetelmällä. Sukittaminen säästi paljon rahaa ja aikaa. Lattioita ei tarvinnut avata ja mm. saunan kaakeloinnit säilyivät koskemattomina. ”Lopputuloksesta tuli siisti. Viemärikin oli poissa käytöstä vain yhden yön. Palvelu oli asiallista, ja työt tapahtuivat sovitussa aikataulussa.” Simo Kannelsuo, omakotiasukas.